Juhtkiri: aastavahetus teleri ees

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu langes aastavahetuse trall nädalavahetusele, mistõttu olid näärid tööinimestele pigem tavaline nädalalõpp, sai lihtsalt kauem üleval olla, kõhu kõvasti täis pugida ja telerist naljasaateid vaadata. Ilmselt on üsna paljudele harjumuspärane, et pidusöömingu taustaks on teleprogramm, mis on nagu õhtu kohustuslik osa aastast aastasse. Seda vaadates aasitakse nähtut ja teritatakse kõrva presidendi kõne ajal.

Kas süüdi on niigi vabadele päevadele langenud pühad või on rahva pidutsemiskombed tõesti muutumas, aga üha enam kohtab suhtumist, et aastavahetus kui püha on pigem ülehinnatud ning mõnusam on perega kodus olla, mitte joobnuna mõnes meelelahutusasutuses lõbutseda.

Aastanumber vahetub. Mis siis! Kogu see pidulikkus, kõik need tähendused, lubadused – need on mütologiseeritud. Lõppude lõpuks on ju niisama tähtis, kui vahetub kuu või nädal. Mõnikord toob uus päev rohkem kui kogu järgnev aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles