Vanapaari aasta algas ahervaremetes

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvalhoonest, kus veel kaks päeva varem olid Tiit (vasakul) ja Eevi Renserile nii vajalikud saun, kuur ja garaaž, jäi uueks aastaks alles vaid nõgine ahervare.
Kõrvalhoonest, kus veel kaks päeva varem olid Tiit (vasakul) ja Eevi Renserile nii vajalikud saun, kuur ja garaaž, jäi uueks aastaks alles vaid nõgine ahervare. Foto: Marianne Loorents

Ühe Toomika küla vanapaari uus aasta algas minoorses meeleolus: vaid loetud tunnid enne aastanumbri vahetumist neelas tuli vanahärra lapsepõlvekodu kõrvalhoone, õnneks suutsid pritsimehed elumaja päästa.

Vana Paju talu kõrvalhoone lõõmas lahtise leegiga ja elumaja räästas suitses, kui tuletõrjujad vana aasta viimasel õhtul pimedas Toomika külla jõudsid. Pererahvast polnud kodus, abi kutsus hoopis naabrinaine Heili Mets.

“Tulin kell seitse duši alt – vaatasin kella, kas jõuan kaheksaks söögi valmis või mitte. Panin kala sulama ja läksin kartuleid koorima,” jutustas naabrinaine. “Järsku hakkasid käima paugud, nagu keegi laseks rakette. Lõpuks läksin vaatama, et kust need siis tulevad. Nii kui välja tulin, oli kohe näha, et veranda oli tules.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles