Rekord? Eelmisel aastal jäi abielu registreerimisele tulemata 20 paari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrmused.
Sõrmused. Foto: Peeter Langovits

Lääne-Viru maavalitsus on teinud kokkuvõtteid eelmise aasta abieludest ja lahutustest. Numbrid näitavad must valgel huvitavat tendentsi. Kui 2015. aastal jättis oma pulmapäeval abiellumata vaid kaheksa paari, siis eelmisel aastal tehti omamoodi rekord. Abielluma jäi tulemata lausa 20 paari.

Lääne-Viru maavalitsuse perekonnaseisuametniku Terje Pärnasalu sõnul on loobunud paaride arv 2016. aastal võrreldes eelmisega üle kahe korra suurem. “See tuleb asjaolust, et 2016. aastal esitati küllalt palju avaldusi abiellumiseks välisriigi kodanikega, paraku ei saanud nad kõik abielu sõlmimiseks vajalikke dokumente korda. Nii mõnigi välisriigi kodanik pidas asjaajamist liiga aeganõudvaks ning loobus üldse abiellumistaotlusest,” lausus Pärnasalu.

Lääne-Viru maavalitsuses sõlmiti 2016. aastal 204 abielu, Lääne-Virumaa vaimulikud sõlmisid 14 ja Rakvere notarid 15 abielu. Kokku sõlmiti Lääne-Virumaal 233 abielu.

Terje Pärnasalu ütles, et see arv on peaaegu samas suurusjärgus 2015. aastaga. “Siis sõlmiti 238 abielu.”

2016. aastal oli välisriigist tulnud abiellujate hulgas Venemaa, Soome, Rootsi, Saksamaa, Ukraina, Ungari, Mauritiuse, Makedoonia ja Kanada kodanikke.

Pärnasalu sõnas, et meie enda elanikele andsid nad välismaal abiellumiseks abielu tõkestamatuse tõendeid 22 ja abielluma mindi Soome, Saksamaale, Ameerikasse, Seišellidele, Kuubale, Venemaale, Taisse, Gruusiasse, Türki, Makedooniasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles