Kas sinu vallas lasteaiatasu tõuseb?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairit Pihlaku sõnul tuleks lasteaiatasude süsteem üle vaadata siis, kui summa hakkab lastevanematele üle jõu käima.
Kairit Pihlaku sõnul tuleks lasteaiatasude süsteem üle vaadata siis, kui summa hakkab lastevanematele üle jõu käima. Foto: Meelis Meilbaum

Kui mõnes omavalitsuses on lasteaia kohatasu otseselt seotud alampalgaga, tähendab tänavune alampalga tõus 470 euroni, et automaatselt tõusevad ka kohatasud.

Tapa valla lasteaedades küsitakse lastevanematelt kohamaksu 6% ulatuses miinimumpalgast, kui lasteaias käib üks laps. Pere teise lapse puhul on kohamaks 4% miinimumpalgast. Pere kolmanda ja iga järgneva lasteaias käiva lapse eest tasu ei võeta. Mitme lapsega peredele pakub soodustusi enamik valdu.

Rakke lasteaias Leevike on lapsevanema kaetava kohatasu määraks 8% miinimumpalgast. Kui ühest perest käib lasteaias korraga kaks last, siis teise lapse pealt tuleb maksta pool summast. Kolmas (ja iga järgnev) laps on kohatasust vabastatud. Rakke lasteaias on mudilastele toit tasuta ehk kohatasule midagi juurde maksta ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles