Naabermaakond kaotas vallajao elanikke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevurite päeva tähistamine Toila pargis. Ida-Viruma kaotas aastaga Toila valla jagu elanikke. Pilt on illustratiivne.
Kaevurite päeva tähistamine Toila pargis. Ida-Viruma kaotas aastaga Toila valla jagu elanikke. Pilt on illustratiivne. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Eelmise aasta jooksul vähenes Ida-Virumaa elanike arv 2438 inimese võrra − see on mõnevõrra rohkem kui on inimesi näiteks ühes maakonna hinnatumas elupaigas, Toila vallas, kirjutab Põhjarannik.

Tänavuse aasta 1. jaanuari seisuga oli rahvastikuregistri andmetel Ida-Virumaal 148 505 elanikku. Kui võrdluses teiste maakondadega püsis Ida-Virumaa aasta tagasi veel teisel kohal, siis 2016. aasta jooksul möödus temast Tartumaa, kus elanikkond kasvas ligemale tuhande inimese võrra ja kus aasta lõpuks elas 150 184 inimest.

Ida-Viru kaotas eelmise aastaga 1,6 protsenti elanikest ja samasuguses suurusjärgus on langustempo olnud ka mitmel varasemal aastal. Viie viimase aasta jooksul on Ida-Virumaa elanike arv vähenenud 13 492 elaniku võrra. See on võrreldav praeguse Sillamäe elanike arvuga. Ida-Viru linnadest ongi viimase aasta jooksul kõige rohkem inimesi kaotanud Sillamäe, Kiviõli ja Kohtla-Järve: kõigis neis on elanike arv aastatel 2011-2016 kahanenud ligikaudu kümne protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles