Viis soovitust täiuslikuks jäätiseelamuseks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis soovitust täiuslikuks jäätiseelamuseks.
Viis soovitust täiuslikuks jäätiseelamuseks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuidas suures pakendis jäätist sügavkülmikus õigesti hoiustada, et säiliks jäätise hea kvaliteet ja mekk?

  1. Jäätise parima kvaliteedi tagamiseks tuleks vältida jäätise korduvat toatemperatuuril hoidmist ja taas sügavkülmutamist. Kui poolsulanud jäätis sügavkülmutada, tekivad jääkristallid, mis jäätisenaudingule kriipsu peale tõmbavad. Suurte perejäätiste puhul jälgi seega hoolega, et allesjäänud jäätis leiaks tee tagasi sügavkülmikusse võimalikult kiiresti.
  2. Millal viimati oma sügavkülmiku temperatuuri kontrollisid? Kui see ei meenu, siis nüüd on selleks õige aeg. Jäätise hoiustamiseks ideaalne sügavkülmiku temperatuur jääb vahemikku –24 kuni –18°C.
  3. Jäätist tasub hoiustada sügavkülmiku kõige tagumises osas, kus temperatuur on kõige külmem ja ühtlasem. Väldi jäätise hoidmist ukseriiulis, sest sügavkülmiku temperatuur on seal kõige kõikuvam. Ühtlane temperatuur tagab jäätise siidise tekstuuri, samal ajal kui pidev temperatuurikõikumine võib selle muuta ebameeldivalt teraliseks.
  4. Veendu, et jäist maiust sügavkülmikusse asetades on jäätisekarbi kaas korralikult suletud. Kui oled jäätisekarbi avanud, aseta enne sügavkülmikusse paigutamist jäätise pinnale toidukile – sel moel ei pääse jäätisele õhk ligi ja ennetad jääkristallide teket.
  5. Jälgi, et jäätis ei ole sügavkülmikus kõrvuti katmata toiduainetega, mille lõhn võib moonutada jäätise mekki ja lõhna.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles