Juhtkiri: aadress ei ole veel kodu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõni aeg tagasi meelitas Tallinn inimesi tasuta ühistranspordi ja muude hüvedega. Pealinna toonase juhi aeg on küll ümber saanud, kuid rahvaarv on kilulinnas nüüd uhke. Väikelinnad ja maapiirkonnad Tallinna võimaluste vastu ei saa ning taas vaadatakse mullusele rändestatistikale mõru tundega, sest miinus ei taha sugugi plussiks muutuda.

Ühelt poolt mõjutavad rahvaarvu vähenemist loomulikud demograafilised protsessid: lapsi lihtsalt sünnib märkimisväärselt vähem, kui inimesi sureb. Samas mängib olulist rolli inimeste soov stabiilse ja rahuliku elukeskkonna järele ning linnakorterist kolitakse linna lähedale maale oma majja.

Ka Lääne-Virumaal võib näha valglinnastumise märke, sest Rakvere valla elanike arv on juba mitmendat aastat (küll õige vähe) kasvamas, eelmisel aastal lisandus elanikke ka Sõmeru valda. Miks elada paneelmajas, kui võib ehitada oma kodu kõigest mõne kilomeetri kaugusele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles