Lahemaa valla nimeks ei sobi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala vallavanem Leo Aadel (vasakul) ja Vihula vallavanem Annes Naan saavad nüüd ühsivalla plaanidega edasi minna.
Haljala vallavanem Leo Aadel (vasakul) ja Vihula vallavanem Annes Naan saavad nüüd ühsivalla plaanidega edasi minna. Foto: Ain Liiva

Kohanimenõukogu on teinud valitsusele ettepaneku paluda kaheksal moodustataval ühendvallal leida endale sobivam nimi, ütles rahandusministeeriumi esindaja.

Teiste seas ei meeldi kohanimenõukogule Haljala ja Vihula liitumisel tekkivale vallale Lahemaa valla nime panemine.

“Kohanimenõukogu on suurema osa ühinevate valdade nimed heaks kiitnud. Paljud vallad on hoolimata läbirääkimiste keerukusest leidnud esialgse, kohanimeseaduse ja -põhimõtetega mitte kooskõlas olnud nime asemele teise, mis on uue haldusüksuse nimena olnud põhjendatum ja uut valda täpsemalt määratlev,” ütles ministeeriumi pressiesindaja Karel Hanni.

Lahemaa vald on kohanimenõukogu hinnangul geograafiliselt ja kultuurilis-ajalooliselt eksitav nimi, sest vaid üks ühineja kahest asub Lahemaal, suurem osa Lahemaast jääb Kuusalu valla maadele. Sobivad nimed võiksid olla endise Haljala kihelkonna põhjal Haljala, aga ka vallakeskuse järgi Võsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles