Kunstnikud vaatlevad musträstast 13 viisil

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnikud vaatlevad musträstast 13 viisil.
Kunstnikud vaatlevad musträstast 13 viisil. Foto: Erakogu

Rakvere Art Cafés esinevad ühise joonistus- ja graafikanäitusega “Vaadeldes musträstast kolmeteistkümnel viisil” Serbia kunstiühingu Palanski Art liikmed ning Tartu kõrgema kunstikooli üliõpilased ja kunstnikud-õppejõud.

“Vaadeldes musträstast kolmeteistkümnel viisil / Thirteen Ways of Looking at a Black­bird” on omamoodi eksperiment rahvusvaheliste suhete ja koostöövõimalustega. Inspireerivad ideed tekivad, arenevad ja haaravad kaasa eri vanuses ja eri käekirjaga kunstnikke. Ühise loovuse tulemusena on tekkinud mitmekihiline temaatiline näitus, kus musträstaid vaadeldakse tunduvalt enamal kui kolmeteistkümnel viisil.

Näituseprojekti idee ja teema pakkus välja Serbia kunstiühingu Palanski Art eestvedaja Zvonimir Kostić Palanski. Palanski Art on Serbias Niši linnas asutatud rahvusvaheline kunstiühing, mille peamisteks aktiivseteks tegevliikmeteks on Serbia endised ja praegused kunstiõppejõud, kunstnikud ja kunstiteoreetikud. Lisaks on ühingu liikmeteks kutsutud kunstnikke kogu maailmast: Jaapanist, Saksamaalt, Brasiiliast, Lõuna-Koreast, Norrast, Austraaliast, Hollandist ja mujalt, sealhulgas Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles