Luiskamine annab elule mõtte

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loovusharjutused pakuvad peamurdmist: sellest, kas panna lünka üks, teine või kolmas sõna, muutub järgnevate lausete sõnavalik, mõttest rääkimata.
Loovusharjutused pakuvad peamurdmist: sellest, kas panna lünka üks, teine või kolmas sõna, muutub järgnevate lausete sõnavalik, mõttest rääkimata. Foto: Meelis Meilbaum

Paberid krabisevad. Kaheksa silmapaari on suunatud Urmas Lennukile. Luiskamise õpilastel algab tund. Sammhaaval on ideed ja lood kujunenud loominguks. Lugudeks, mida teistega jagada.

Piparmünditee aurab kruusides. Tuba on heledust ja vaikset elevust täis. Savikujukesed siputavad meeleolusse huumorit. Athena koolis on laua ümber kogunenud loovkirjutajad ja nende õpetaja Urmas Lennuk.

Algab kursuse viimane õppetund: kordamine ja sõna-mõttemängud. Urmas Lennuk jagab esmalt laiali esikümneid raamatutest, mida tuleks kindlasti lugeda, “enne kui kavatsed sussid püsti visata”. Selleks et kirjutada, on vaja lugeda. Parimat, mida maailmas ja Eestis loodud. Selleta ei pääse. Kui tahta kirjutada häid, haaravaid, puudutavaid lugusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles