Homme kuulutatakse välja aasta naiskodukaitsja ja kaitseliitlane

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Rosenberg
Urve Rosenberg Foto: Erakogu

Laupäeval kuulutavad kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ja naiskodukaitse esinaine Airi Tooming Haapsalus välja aasta kaitseliitlase ja aasta naiskodukaitsja nimed.

Parimaid kaitseliitlasi ja naiskodukaitsjaid tulevad tervitama ka kaitseminister Margus Tsahkna ja kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras.

2016. aasta parim kaitseliitlane ja naiskodukaitsja saavad atraktiivse rändauhinna. Kaitseliidu ülema, kaitseministri ning kaitseväe juhataja hinnalised kingitused saavad kõik tiitlile esitatud nominendid.

Aasta kaitseliitlast ja naiskodukaitsjat valitakse seitsmendat korda.

Tänavu on aasta kaitseliitlase nominente 14 ning aasta naiskodukaitsja nominente 15.

Kaitseliidu Viru maleva nominent on Sven Neudorf. Ta on olnud kaitseliiduspeaaegu selle taasasutamisest saadik. Sven Neidorfi töid ja tegemisi iseloomustab pühendumus ja kohusetundlikkus, tahe täiendada oma teadmisi ja oskusi, ideede rohkus ning võime neid teostada. Tal on julgust vastu võtta otsuseid, mis tihti peale panevad kukalt kratsima ja tunduvad esiti teostamatud.

Naiskodukaitse Viru ringkonna nominent on Urve Rosenberg. Ta on inimene, kes teeb tõesti oma tööd südamega. Olgu see siis ringkonna juhtimine või noorkotkaste ja kodutütarde juhendamine. Ta ei ole lihtsalt juht, ta on hooliv ja abivalmis, aidates ka neid, kes ise abi küsida ei oska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles