Iga päev on tähtis

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18. jaanuar on üleilmne lumememmepäev. 
Kui silmitseda arvu 18, siis võib näha, et sel on sarnasus lumemehega, kel luud käes. Kas pole? Lumememmepäeva kuupäeva polnud seega raske valida.
18. jaanuar on üleilmne lumememmepäev. Kui silmitseda arvu 18, siis võib näha, et sel on sarnasus lumemehega, kel luud käes. Kas pole? Lumememmepäeva kuupäeva polnud seega raske valida. Foto: 2 X shutterstock, montaaž

Peaaegu (kui mitte päris) iga päev kalendris saab uhkeldada sellega, et peale hariliku nädalapäeva nime on tal vähemalt üks tähtis, enamasti ülemaailmselt tuntuks kuulutatud nimi. Virumaa Teataja tutvustab lähiajal ette tulevaid veidramaid ja haruldasemaid tähtpäevi. Leidke oma lemmik või pühitsege igaüht!

8. jaanuar - püksteta metroosõidu päev

2002. aastal algatas kunsti- ja naljarühmitus ImprovEverywhere USA-s päeva, mil võiks metroos sõita aluspesu väel, soovides luua kaost ja lusti avalikes paikades. Peamiselt harrastatakse niisugust sõitu aasta esimesel pühapäeval New Yorgis ja osalejaile jagatakse täpsed juhised, kui alasti olla tohib. Lõbusal päeval võib tõepoolest metroodes kohata rohkesti paljaste kintsude ja aluspesu väel inimesi: nad tirivad jalast püksid ja loevad ajalehte või kuulavad muusikat, nagu kõik oleks kõige paremas korras. Metroost lahkudes riietuvad nad jälle ja jätkavad teekonda. On teada, et aastal 2013 tähistati veidrat päeva enam kui 60 maailma linnas ja poolpaljaks võttis end rohkem kui 16 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles