Nädala kaja: jääaeg ja dinosaurused

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: Meelis Meilbaum

No see talv tuli nüüd küll ootamatult. Vaevalt jõudis viimane rakett kustuda, kui lumi langema hakkas ja tuulekülm ninna kargas. “Kus oli lumi jõulude ajal?” kiruvad inimesed ja topivad ahju alla suurema hulga puid. Algas omamoodi jääaeg, sest aknad on jääkirmega kaetud ja muidu niigi hämar olemine muutus veel hämaramaks. Ilmataadi tükid aga inimeste asjalikku sebimist peatada ikkagi ei suuda. Mida saab üks lumekübe kange kahejalgse vastu?

Nii hakkasidki Auküla ettevõtlikumad inimesed, end arvamusliidriteks nimetades, hoolitsema selle eest, et pisike Haljala valla küla Kadrinaga liidetud saaks.

Ajaleheveergudel sai Auküla rändeplaanist muhe sõnakemplus, milles lõplikku tõde ei paista vist kellelgi olevat. Sest tegelikult me ei tea, kas Auküla kuulus jääajal Kadrina kihelkonda, nagu arvab Haljala vallajuht Leo Aadel, ja kas pidasid juba dinosaurusedki end põlisteks kadrinlasteks. Võta sa kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles