Õpetaja katsetab Rakveres Austria hindamissüsteemi

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ennsi [reaal]gümnaasiumi direktor magister Franz Pröll (vasakult), saksa keele õpetaja Piret Steinberg ja haridusnõustaja magister Jürgen Tobisch, kes oli külalisõpetajaks Eestis 2015. aasta sügisel, vahetasid Austrias kogemusi.
Ennsi [reaal]gümnaasiumi direktor magister Franz Pröll (vasakult), saksa keele õpetaja Piret Steinberg ja haridusnõustaja magister Jürgen Tobisch, kes oli külalisõpetajaks Eestis 2015. aasta sügisel, vahetasid Austrias kogemusi. Foto: Erakogu

Rakvere reaalgümnaasiumi õpetaja Piret Steinberg viibis kaks nädalat Erasmus+ programmi  kaudu Austrias õpirändel, külastas eri tüüpi koole Viinis ja oli külalisõpetajaks Ennsi [reaal]gümnaasiumis. 

Tema sõnul võib Eestis sellelt vahukoorega kohvi ja Sacheri-torti armastavalt maalt mõndagi üle võtta, Austria lapsed tahtsid aga hoopis kangesti Eestisse tulla.

Eesti ja Austria koolisüsteemi on raske võrrelda. “Seal on palju eri koolitüüpe, mis annab õpilasele võimaluse õppida homogeenses rühmas vastavalt oma võimetele ja motivatsioonile. Neljaaastase algkooli hinnete põhjal jätkavad heade ja väga heade hinnetega õpilased gümnaasiumis (kaheksa aastat) ja rahuldavate hinnetega lapsed põhikoolis (viis aastat).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles