Kevadtorm toimub tänavu Kirde-Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie aasta tagune kaitseväe suurõppus Kevadtorm 2012 lõppes piduliku rivistusega Rakvere staadionil.
Viie aasta tagune kaitseväe suurõppus Kevadtorm 2012 lõppes piduliku rivistusega Rakvere staadionil. Foto: Meelis Meilbaum

Kaitseväe tänavune suurim õppus on mais peetav Kevadtorm, millest võtab osa üle 6000 vormikandja.

Mais Kirde-Eestis peetav Kevadtorm kestab kolm nädalat ja sellest võtab osa üle 6000 kaitseväelase nii Eestist kui ka liitlasriikidest, edastas kaitseväe peastaap.

Veebruaris harjutab üle üheksasaja 1. jalaväebrigaadi kaitseväelase koos 2. jalaväebrigaadi ja Kaitseliidu üksuste ning USA Eestis viibiva kompaniiga keskpolügoonil talvist sõjapidamist.

Samuti peetakse veebruaris Tapal Taani diviisi staabiõppust Red Knight, millest lisaks 2. jalaväebrigaadi staabile võtavad osa Läti, Leedu ja Taani brigaadide staabid. 

Aprillis osaleb üle kahesaja suurtükiväelase Lätis rahvusvahelisel õppusel Summer Shield, juunis võtab üle neljasaja kaitseväelase osa Balti riikide, Poola ja USA ühisõppusest Saber Strike 17. Oktoobri lõpust novembri keskpaigani peavad aga ligi kuussada kaitseväelast koos brittidega Lätis õppust Teraskilp.

Ligi 100 mereväelast osaleb mai keskpaigas Lätis peetaval nädalasel õppusel Baltic Fortress, kus mereväeohvitserid harjutavad Läti ja Leedu kolleegidega laevastiku juhtimist ja meresõja pidamist. Õppusel osalevad sõjalaevad kõigist Balti riikidest, õppuse juhtriigiks on sel aastal Eesti.

Juunis osaleb ligi nelikümmend mereväelast Läänemerel kahenädalasel õppusel Baltops 17, mis on suurim Läänemerel korraldatav NATO õppus. Augusti keskpaigast kuu lõpuni Lätis toimuvast õppusest Open Spirit 17 võtavad osa tuukrimeeskond, staabi- ja toetuslaev EML Wambola ning üks miinijahtija – kokku ligi 70 kaitseväelast.

Oktoobri keskpaigas toimub Eesti-Soome ühine lahinglaskmiste õppus Baltic Shield, kus lastakse mere- ja õhusihtmärke kõigist pardarelvadest. Eesti mereväest osaleb kaks miinijahtijat ning staabi- ja toetuslaev Wambola – kokku ligikaudu sada kaitseväelast.

Õhuväelased osalevad muuhulgas augustis Leedus korraldataval õppusel Bikini 17, septembri lõpus võõrustatakse Ämari lennubaasis õppust Ramstein Alloy 6.   

Novembris peetakse Eestis NATO suurimat küberõppust Cyber Coalition 17, millest võtab osa ligi kolmkümmend Eesti kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles