Haldusreformi komisjon soovitab sundliita Rakke Väike-Maarjaga

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakke vallavalitsus.
Rakke vallavalitsus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna toimus Põhja-Eesti piirkondliku haldusreformi komisjoni koosolek, kus otsustati teha valitsusele ettepanek sundliita Rakke ja Väike-Maarja vallad ning Koeru vald Järva vallaga.

Komisjoni liige, Lääne-Viru maavanem Marko Torm ütles, et küsimust arutati põhjalikult, kuid otsus oli üksmeelne, seda pidasid kõige mõistlikumaks lahenduseks nii maavanemad kui sõltumatud eksperdid. Ettepaneku tegemisel arvestati nii inimeste liikumissuundasid, pendelrännet kui ka senist koostööd ning piirkondlikku seotust.

Eile saatis ka kuus Järvamaa vallavolikogude esimeest Järva maavanemale Alo Aasmale pöördumise, milles paluvad sundliitmise korral liita Koeru vald Järva vallaga. Ettepanekule olid alla kirjutanud nende valdade volikogude juhid, mille ühinemisel moodustub Järva vald.

Väike-Maarja vald aga esitas Põhja-Eesti piirkondlikule haldusreformi komisjonile ettepaneku jätkata haldusreformiga selliselt, et Rakke vald ja Väike-Maarja vald on peale valimisi üks omavalitsus.

Regionaalse komisjoni ettepanek on soovitusliku iseloomuga ning edasine on valitsuse otsustada.

Rakke vallavolikogu tegi Koeru vallale ettepaneku alustada ühinemiskõnelusi detsembris, Koeru volikogu nõustus sellega aasta alguses. Kahes vallas elab kokku umbes 3800 elanikku.

Varem pidas Koeru läbirääkimisi kuue omavalitsusega Järva valla moodustamiseks ning Rakke vald ühinemisläbirääkimisi Väike-Maarjaga. Aasta lõpus otsustasid nii Rakke kui Koeru seniste partneritega läbirääkimised lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles