Kuidas samblaga internetis raha teha

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebiportaal Etsy on viimastel aastatel kujunenud eelkõige käsitööhuviliste mekaks. Tõsi, suur osa seal pakutavast on eelkõige võimekate ehtemeistrite pärusmaa.
Veebiportaal Etsy on viimastel aastatel kujunenud eelkõige käsitööhuviliste mekaks. Tõsi, suur osa seal pakutavast on eelkõige võimekate ehtemeistrite pärusmaa. Foto: Shutterstock

Veebiportaal Etsy on viimastel aastatel kujunenud eelkõige käsitööhuviliste mekaks. Tõsi, suur osa seal pakutavast on eelkõige võimekate ehtemeistrite pärusmaa. Veebilehele saab üles laadida pilte omatehtud töödest ühes hinnaga, millele lisandub postikulu. Kui toode ostja leiab, tuleb lehele maksta väike tasu. Kuid isegi need, kes heegeldamisest-ehtepainutamisest midagi ei tea, võivad ideaalis väikese vaevaga üht-teist teenida.

Näiteks pakutakse seal kõige tavalisemat metsaalust sammalt. Elava tükikese eest peab välja käima ligikaudu 20 eurot. Kui tegu on aga näiteks paari pallikeseks vormitud samblakämbuga, siis küsitakse ostjalt täpselt samapalju.

Hinnas näivad olevat ka sellised rustikaalse hõnguga puidutooted, kus puukoor veel hästi näha on. Nii saab paarist lihtsast auguga lepa- või kaserattast paarikümneeurone küünlahoidja. Oksakimp – kas värvitud või ilma – läheb kaubaks vähemalt viieteistkümne euroga. Ning mõne õhukese pakust lõigatud ratta eest küsitakse samuti paarkümmend eurot. Kõige lihtsamast oksajublakast lõigatud seina külge kinnitatav nagi, mis sobib ehk käteräti või mõne riideeseme riputamiseks, läheb loosi vähemalt kümmekonna euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles