Mailis Reps: lasteaia- ja kooliõpetajate palgad peaksid võrdsed olema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Triinu lasteaed.
Rakvere Triinu lasteaed. Foto: Marianne Loorents

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps vastas kolmapäeval riigikogu infotunnis Krista Aru esitatud küsimusele lasteaiaõpetajate palkade kohta ja kinnitas, et toetab lasteaia- ja kooliõpetajate palkade võrdustamist.

Krista Aru tõi välja, et Eesti Lasteaednike Liit pöördus eelmisel kevadel kultuurikomisjoni poole ettepanekuga, mille kohaselt võiks riik üle Eesti kehtestada lasteaiaõpetajatele palga alammäära, mis oleks võrdsustatud põhikooli- ja gümnaasiumiõpetajate palga alammääraga. Ta soovis teada, kuidas minister sellisesse ettepanekusse suhtub ja kas kavatsetakse selles osas ka konkreetseid samme astuda.

Mailis Repsi sõnul oleks see tema esimene valik. Samas märkis ta, et riiklikke alammäärasid ei saaks ette anda, aga võimalik oleks seaduses jõustada kohustus kehtestada alammäärad. „Kui sinna juurde anname veel ka rahalisi vahendeid, siis on lootus, et võib-olla kohalike omavalitsuste esindajad tuleksid sellise lähenemisega kaasa,“ lisas minister.

Reps lausus, et talle meeldiks hariduses vähendada sihtrahastamist ehk anda kohalikule omavalitsusele suuremas koguses raha, mille sees on nii tugiteenused kui ka lasteaiaõpetajate palgad, koolitoit, vihikud ja täiendkoolitused. „Sinna juurde annaksime rea kokkuleppelisi kohustusi. Siis oleks võimalik meil tegelikult näha, et ka kohalik omavalitsus saab midagi reaalselt otsustada. Haridusraha on kohaliku omavalitsuse tasandil arvestatav osa kogu eelarvest,“ ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles