Suurtükiväelased tähistavad 99. aastapäeva marsiga läbi Rakvere

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljon.
1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljon. Foto: Meelis Meilbaum

Esmaspäeval tähistab 1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljon väeosa 99. aastapäeva rivistusega Rakvere raudteejaamas, seejärel asetavad väeosa esindajad pärja vabadussõja võidusamba jalamile ja lillekimbu kapten Jaan Tõnissoni hauale Rakvere Linnakalmistul.

Rivistus Rakvere raudteejaamas algab 16. jaanuari hommikul kell 10. Samas peab ettekande suurtükiväepataljoni ajaloost sõjaajaloolane Igor Kopõtin. Järgmiseks liiguvad suurtükiväelased Koidula tänaval asuva vabadussõja ausamba juurde ning asetavad selle jalamile pärja.

Vabadussõja ausamba juurest minnakse vabadussõjas suurtükipatarei ülemana võidelnud kapten Jaan Tõnissonile hauale Rakvere Linnakalmistul.

Aastapäeva tähistamise viimase osana tehakse rännak Rägavere lahingu mälestusmärgi juurde.

Kõik linnaelanikud on oodatud Rakvere raudteejaama ees toimuvat rivistust vaatama ning rännakul osalevaid suurtükiväelasi tervitama.

Rännakmarsil osalevad suurtükiväepataljoni tegevväelased ja ajateenijad, kokku ligi 270 võitlejat. Isikkoosseis on lahinguvarustuses ja kannab teenistusrelvi, imitatsioonivahendeid ei kasutata.

Suurtükiväepataljon asutati 16. jaanuaril 1918. aastal, kui Eesti sõjaväelaste ülemkomitee ettekirjutusega anti korraldus alustada Eesti 1. suurtükiväebrigaadi formeerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles