Valimisliitusid ootab kiire aeg

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmistel kohalike omavalitsuste valimistel oli kundalastel võimalik valida tunduvalt vähemate kandidaatide seast oma esindaja.
Eelmistel kohalike omavalitsuste valimistel oli kundalastel võimalik valida tunduvalt vähemate kandidaatide seast oma esindaja. Foto: Arvet Mägi

​Sügisel toimuvatel kohalikel valimistel muutub konkurents tihedamaks, sest kohti volikogudes jääb oluliselt vähemaks. Valimisliidud, mis praegu tegutsevad vallapõhiselt, peavad aga hakkama mõtlema jõudude ühendamisele.

Kuigi seadus lubaks ühinevates valdades sügisesi valimisi korraldada ka endiste valdade alusel moodustatud ringkondades, on kõik Lääne-Virumaa ühinejad otsustanud viia valimised läbi ühes valimisringkonnas.

Tapa valla volikogu muutub sügisel Lääne-Virumaa suurimaks ning seal hakkab olema 23 liiget. Praegu on Tapa vallavolikogus 21, Tamsalu omas aga 17 liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles