Koolitee jäi katki? Ärge häbenege. Minge kooli tagasi!

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere täiskasvanute gümnaasiumi lastenurk leiab üha rohkem kasutust.
Rakvere täiskasvanute gümnaasiumi lastenurk leiab üha rohkem kasutust. Foto: Marianne Loorents

​Tarkust kulbiga pähe valada ei saa. Kui haridus ei ole elus esmatähtis, ei aita püssi- ega ussirohi. Mida Juku ei õpi, seda Juhan ei tea. Võiks ju lisada veel mõne klišee, kuid jätan selle siinkohal tegemata. Mida aga ette võtta siis, kui saabub mõistmine, et ilma hariduseta on ikka väga raske hakkama saada? Appi tuleb täiskasvanute gümnaasium.

Rakvere täiskasvanute gümnaasium on teinud ja teeb suuri jõupingutusi, et haridustee katki jätnuid tagasi koolipinki tuua. Selleks püütakse kooliskäimine õpilastele võimalikult mugavaks teha. Isegi nii mugavaks, et ainete läbimiseks ei pea teinekord koolimajja minemagi.

Üks suuremaid muutusi, mis Rakvere täiskasvanute gümnaasiumis viimasel ajal tehtud, on lastenurga sisseseadmine sotsiaalpedagoog Marju Malmi kabinetis. “See on nendele mudilastele, kelle vanem tuleb kooli eksamit või arvestust tegema,” selgitas ta. “Senikaua saab laps minuga olla. Ulatame käe nendele emadele-isadele, kellel pole last muidu kuskile jätta.” Lapsehoidu pakutakse muidugi lühikeseks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles