Uus filmiaasta tõotab kodumaist kvaliteeti

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaadres filmist “Päevad, mis ajasid segadusse”. Kodumaiseid filmihitte lubab aga alanudki aasta, nii et kinosõpradel on põhjust piletiraha varuda.
Kaadres filmist “Päevad, mis ajasid segadusse”. Kodumaiseid filmihitte lubab aga alanudki aasta, nii et kinosõpradel on põhjust piletiraha varuda. Foto: Kaader filmist

Kinosõprade meeleheaks toob aasta filme igale maitsele. Kodumaisele kvaliteettoodangule lisaks on linastumas mitu väärtfilmi.

Vahest kõige palavamalt oodatakse juba mõne nädala pärast kavva tulevat mängufilmi “November”, mis põhineb Andrus Kivirähki romaanil “Rehepapp ehk November”. Rainer Sarneti muinasjutufilmis saavad kokku must huumor ja romantiline armastus. Filmis teevad kaasa Rea Lest, Jörgen Liik, Katariina Unt, Arvo Kukumägi ja teised meistrid.

Pettumust ei valmista tõenäoliselt samuti aasta alguses kinno jõudev seikluskomöödia “Sangarid”, mis viib meid ajas pea 40 aastat tagasi. Kolm Eesti kutti põgenevad Nõukogude Liidust välismaale, et elada vabas maailmas, nagu telekast nähtud sarjades “Miami Vice” ja “Santa Barbara”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles