Lahkus armastatud spordireporter Lembitu Kuuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembitu Kuuse.
Lembitu Kuuse. Foto: Priit Simson / Postimees

Laupäeval lahkus meie seast pika haiguse järel armastatud spordireporter Lembitu Kuuse.

66-aastaselt surnud Kuuse töötas Eesti Televisioonis alates 1988. aastast ning jõudis rahva südamesse eelkõige läbi suusaülekannete.

Kuuse lõpetas 1969. aastal Rakvere 1. Keskkooli kuldmedaliga ja oli aastaid kooli vilistlaskogu esimees.

Aastatel 1974-1988 töötas Kuuse Tartu Riiklikus Ülikoolis spordifüsioloogia kateedris. 1974. aastal lõpetas Kuuse Tartu Ülikooli matemaatikateaduskonna rakendusmatemaatika erialal.

Kuuse teenis 2005. aastal välja Valgetähe V klassi teenetemärgi. 2012. aastal võitis ta Kuldmikrofoni auhinna. Kuuse käis reporterina kõikidel olümpiamängudel aastatel 1994 kuni 2014. 2016. aasta Rio mänge kommenteeris ta kehva tervise tõttu Tallinnast.

"Lembitu oli kõva töömees ning ka kõva spordimees,! meenutas endine ERRi sporditoimetuse juhataja Marko Kaljuveer. "Temaga oli väga hea koos töötada. Ta oli alati optimistlik ning leidis olukordadele lahendusi. Ta ei löönud kunagi risti ette," rääkis Kaljuveer, kes meenutas seejärel ka nende viimast ühist suusatamise MMi. "Mäletan, et olime koos 2013. aasta suusatamise MMil Val di Fiemmes. Ta tegi seal hommikul hotellitoa akna lahti, võttis lund, viskas seda kehale ning tegi seejärel hommikuvõimlemist."

Kaljuveeri sõnul on Kuuse lahkumine väga suur kaotus Eesti spordiajakirjandusele. Eelkõige jääb Kuuse meelde reporterina, kes tõi eestlasteni suusatajate suured võidud olümpiamängudel ja maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles