Juhtkiri: raha, karjäär või väärtus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööportaali CV Keskus igaaastasest uuringust selgusid taas Eesti hinnatuimad tööandjad ehk ettevõtted, kus eestimaalased enim töötada sooviksid. Viimasel viiel aastal neli korda esikohal olnud Eesti Energia juhtis edetabelit ka sel korral, teisele positsioonile asetus Telia ja kolmandale Swedbank.

Selgus, et lisaks palgale on inimestele olulised ka karjäärivõimalused ja väärtuste loomine. Just Eesti Energia puhul toodi välja asjaolu, et seal töötavad inimesed on vajalikud kogu Eestile. Samas koorub uuringust aga välja, et inimesed eelistavad töötada suurtes stabiilsetes ettevõtetes.

Üllatuslikuna on esikahekümnesse kerkinud ka Tartu ülikool ning Kaubamaja AS, mis viitab sellele, et teadustöö loomingulisemas keskkonnas ning teenindussektorgi on inimestele hingelähedane.

Ideaalne töö on kahtlemata iga tööealise unistus, kuid see, mis töö ideaalseks muudab, on juba vaieldav.

Liiga sageli takerduvad ettevõtjad numbritesse ning inimesed muutuvad tühisteks mutrikesteks, kes läbi põlevad.

Kes soovib kõrget palka, kes unistab motiveerivast kollektiivist, kellele aga on kriteeriumiks paindlik töögraafik ning võimalus töötada kodus.

Liiga sageli takerduvad juhid numbritesse ja majanduslikku kasu taga ajades muutuvad inimesed mutrikesteks, kes ühel hetkel läbi põlevad, ning töö tulemuslikkus langeb. Hinnatuimaks tööandjaks tasuks pürgida igal ettevõttel, ja isegi kui üleriigilisse edetabelisse ei mahu, siis oma töötajate rahulolu peaks olema eesmärk omaette.

Võimalus veeta aega perega ja puhata ning teadmine, et haigena koju jäämine ei kahjusta töösuhet, on kindlasti need pealtnäha pisiasjad, mis lõppkokkuvõttes tööandjale kasu toovad.

Seda, kas töönädal kord ka lühemaks muutub, on vara ennustada, kuigi riikides, kus seda juba praktiseeritakse, on tulemused positiivsed.

Üks Rakvere mees töötab Hiinas, seal on töötajatel kohustuslik lõunatunnil pisut tukastada, et ületöötamist ja läbipõlemist vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles