Tasuta raamatu laat tuleb pärast aastast puhkepausi

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta raamatu laat Rakvere spordihoones.
Tasuta raamatu laat Rakvere spordihoones. Foto: Marianne Loorents

Pärast aastapikkust pausi ootab Lääne-Viru keskraamatukogu kõiki raamatusõpru taaskord tasuta raamatute laadale.

Raamatukogu direktori Kaili Õunapuu-Seidelbergi sõnul võeti aasta mõtete kogumiseks. „Midagi radikaalselt ei muutu, laat toimub 5. märtsil endiselt Rakvere spordikeskuses,” rääkis Õunapuu-Seidelberg ja lisas, et laada põhirõhk on ikkagi raamatutel, kuigi sinna kõrvale plaanitakse ka väikest meelelahutusprogrammi.

Kõige enam oodatakse laadale raamatuid, mida keegi teine saab koju lugemiseks võtta. „See eeldab seda, et raamatud on korralikud,” rõhutas Õunapuu-Seidelberg, kelle sõnul lähevad suure niiskus- või tolmukahjustusega raamatud enamasti ikka konteinerisse.

Varasematel aastatel on suurt huvi tuntud kokanduse, aianduse ja käsitöö teemaliste raamatute vastu, nii tasub neid laadale tuua ka tänavu. Seevastu padupunane kirjandus ja teosed, mida nõuka ajal suures mahus välja anti, enamasti lugejate huvi ei köida.

Põhirõhk on ikkagi raamatutel, kuigi sinna kõrvale plaanitakse ka väikest meelelahutusprogrammi.

Kuna möödunud aastal tasuta raamatu laata ei toimunud, käidi raamatukogu direktori sõnul palju uurimas, kas üritust siiski millalgi taas korraldatakse. „Kui ka meile endale võib tunduda, et tasuta raamatu laada idee on ennast ammendanud, siis inimeste huvi selle vastu näitab, et laata on vaja ja sellel on oma sihtgrupp,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles