Tapa turgu haldab Hoogla talu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tapa vallavalitsus otsustas anda Tapa turu rendile Piret Piheli Hoogla talule alates 1. veebruarist üheks aastaks. Rendile andmisega kaasneb kohustus korraldada turu sihipärane kasutamine ning seda tuleb avatuna hoida vähemalt viiel päeval nädalas. Korraldatud enampakkumisele rohkem pakkumusi ei tulnud.

Vald otsis turule rentnikku, sest rendileping turu praeguse rentniku Lehtse Talunike Seltsiga lõpeb jaanuari lõpus. Seni oli rendilepingu pikkus kolm aastat. Ainult aastaks sõlmitakse leping seetõttu, et praegune turu ala on kavas ümber kujundada ning muuta see muusika- ja kunstikooli taguse pargi täienduseks, mis on kauplemisvälisel ajal kõigile avatud. Sinna rajatakse avalik käimla ja mõned statsionaarsed müügikohad.

Lehtse lähedal Rägavere külas asuva Hoogla talu perenaise Piret Piheli sõnul on talle oluline, et turg säiliks ja talunikud saaksid seal kaupa müüa. “Olen oma toodangut seal pakkunud 25 aastat, seetõttu on turu toimimine ka minu enda huvides,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles