Mullu hukkus Lääne-Virumaal tööõnnetustes kaks inimest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööõnnetus ehitusel. Pilt on illustratiivne.
Tööõnnetus ehitusel. Pilt on illustratiivne. Foto: shutterstock.com

Tööinspektsiooni andmetel toimus eelmisel aastal 4919 tööõnnetust. Lisaks on täpsustamisel 160 juhtumi asjaolud. Mullu lõppes surmaga lausa 24 õnnetust. 2015. aastal oli surmaga lõppenud juhtumeid 17.

Möödunud aastal toimus 300 õnnetust rohkem kui aasta varem. Kergeid tööõnnetusi registreeriti 3916 ning raskeid 975. Tegevusaladest juhtus enim õnnetusi metalltoodete tootmisel, kaubanduses, riigikaitses ning veonduses ja laonduses.

Tööinspektsiooni peadirektori Maret Maripuu sõnul on vähemalt see hea, et üha vähem varjatakse tööõnnetusi ning neist antakse teada.  "Väga tõsiselt tuleb aga võtta seda, et oma elu jättis tööl 24 inimest. Kahe inimese surmaga lõppenud õnnetus on veel uurimisel. Võime ütelda, et tegemist oli viimase kümne aasta halvima aastaga," nentis Maripuu ja lisas, et töötamine ei tohi 21. sajandil olla eluohtlik ettevõtmine.

Esialgsete andmete järgi oli Lääne-Virumaal oli eelmisel aastal 410 tööõnnetust, neist kergeid 334, raskeid 74 ning surmaga lõppes kaks.

Aastal 2015 registreeriti 444 tööõnnetust. Kergeid oli 364, raskeid 79 ning surmaga lõppes üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles