Fish’n’chips sõduritele

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonelleitnant Veiko-Vello Palm kõneles Tapa ümarlaual kohalikele, mida uued liitlased kohalikult ettevõtluselt ootavad.
Kolonelleitnant Veiko-Vello Palm kõneles Tapa ümarlaual kohalikele, mida uued liitlased kohalikult ettevõtluselt ootavad. Foto: Marianne Loorents

Tapal baseeruvad liitlassõdurid tellivad taksoga Tallinnast hamburgereid. Kuidas tuua lemmiktoit ja huvitavad tegevused piiritagustele sõjaväelastele lähemale, selle üle arutasid kaitsevägi ja Tapa valla ettevõtjad kohalikus pitsabaaris. Paari kuu pärast jõuab sõjaväelinnakusse ligi 1200 sõdurit, neist lõviosa Suurbritanniast.

Kui praegu on sõjaväelinnakus inimesi poolteist tuhat, siis 2018. aasta lõpul saab neid kolonelleitnant Veiko-Vello Palmi sõnul seal kokku lugeda 3000. Kogu Tapa vallas elas 1. jaanuari seisuga 7700 inimest, enamik neist Tapa linnas. 3000 lisahinge on vallale suur asi.

Tapa vallavanem Alari Kirt rõhutas õhtu jooksul mitu korda, kui hea oleks, kui mõni sõdur end ka valda sisse kirjutaks – vaid sissekirjutatute pealt laekub omavalitsusele tulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles