Kogemusi ja teadmisi võib noppida rännates

, Rakvere ametikooli projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milvi Kaio käis detsembris Prantsusmaal CFMDA Livron-sur-Drôme’i linnakese koolituskeskuses.
Milvi Kaio käis detsembris Prantsusmaal CFMDA Livron-sur-Drôme’i linnakese koolituskeskuses. Foto: Erakogu

​Rakvere ametikool pakub õpetajatele võimalust käia välisriikides õppimas. Õpiränne viis ametikooli koka ja praktilise õppe juhendaja Milvi Kaio detsembris Prantsusmaale koolituskeskusesse CFMDA Livron-sur-Drôme’i linnakeses. Milvi Kaio ütleb, et käik Prantsusmaale oli rikastav.

Õppenädal möödus praktikatundides. “Esimesel päeval vaatlesin pagari eriala õpilaste tundi. See oli ka ainus tund, kus ma ise käsi külge ei löönud, sest ettevalmistused kuut sorti prantsuse küpsetiste valmistamiseks olid juba tehtud. Kohe hakkas silma, et klassis olid ainult poisid – meil on nad pagar-kondiitrite rühmas pigem erand. Kondiitrite rühmas siiski mõned tüdrukud olid. Ja ka õpetajad olid mehed,” räägib Kaio esimesest nähtud erinevusest.

Hiljem algas praktiline õpe koos kokaks õppijatega – tehti ettevalmistustöid järgmiseks päevaks. Üllatas, et kõigis tundides näitas õpetaja ette  töövõtted ja eksimisvõimalused tooraine töötlemisel, alles siis asusid õpilased tööle. Pühendumus, töökiirus ning keskendumine avaldas muljet. Iga õpilane teeb portsjonid otsast lõpuni valmis ja hiljem serveeritakse need õpperestoranis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles