Õiglustundega pärjatud Tuule

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu gümnaasiumi 10. klassi piiga Tuule Laansoo ütleb, et raamatukogu on teda iseloomustav paik.
Tamsalu gümnaasiumi 10. klassi piiga Tuule Laansoo ütleb, et raamatukogu on teda iseloomustav paik. Foto: Marianne Loorents

Endalegi üllatuseks osales Tuule Laansoo riigikohtu kaasuse konkursil. Nutikas tüdruk pani juhtumi lahendusega kümnesse: omavanuste seas hinnati see heaga.

Kuidas harutaksite lahti niisuguse kaasuse? Poiss nimega Martti läheb oma klassiga ekskursioonile elamuskeskusesse, kus neile tutvustatakse nõukogudeaegset vanglaelu nii, et neil tuleb see ise läbi mängida. Üks olukorra kirjelduse punkt räägib vanglas valitsevast vankumatust arusaamast, et valvuritel on alati õigus. Marttile muutub väljasõit tõeliseks õuduseks ja ta naaseb sellelt luumurruga.

Niisugusele tõetruule karistusõiguse kaasusele “Kontimurdev klassiekskursioon” oli mõistagi lahendust leida keeruline, sest juhtum kubises paljudest olulistest peentest niidiotstest. Sellistest, mis köitsid kohe Tamsalu gümnaasiumi 10. klassi neiut Tuule Laansood. “See kaasus oli minu jaoks pilkupüüdev. Ebaõiglus lausa karjus näkku,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles