Nädala kaja: hull aeg vajab hulle inimesi

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver.
Andres Pulver. Foto: Marianne Loorents

Ma ei tea, kas tegemist oli juhuse või hiilgava suhtekorraldusliku käiguga, aga kui brändrahnud hakkasid tööriistakastis liiga kõvasti kolisema ning siilid (või hoopis konnad) liiga palju oksendama, tuli valitsus välja ideega, mis Eesti märgi asemel hoopis värvilised autonumbrid esiplaanile tõi.

Meie poliitikud on valdavalt nii noored, et ei mäleta pea 35 aasta tagust aega, mil seltsimees Juri Andropov saatis ülikondades mehed keset tööpäeva tänavale kontrollima, miks inimesed tööajal tööd ei tee ja hoopis poes käivad või niisama ringi kõnnivad. Suur vend valvas meid ja püüdis igal sammul silma peal hoida.

Nüüd tahab valitsus suureks vennaks hakata. Vabaerakondlane Artur Talvik peaks Andropovi tegemisi mäletama. Aga kui ka ei mäleta, on tema ettepanek lisaks ettevõtjate autodele varustada (eri)värviliste numbrimärkidega ka poliitikute ja ametnike autod igati vahva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles