Temperamentne itaallane hoolitseb Voore Farmi lehmade heaolu eest

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaallane Matteo Vidali tõi Eestisse ka oma koera Blacki, sest kodumaale maha jäänud loom igatses peremeest nii väga, et jättis kurvastusest isegi söömise.
Itaallane Matteo Vidali tõi Eestisse ka oma koera Blacki, sest kodumaale maha jäänud loom igatses peremeest nii väga, et jättis kurvastusest isegi söömise. Foto: Marianne Loorents

Itaallane Matteo Vidali ei põlga ära ühtegi farmitööd: vajadusel abistab poegivaid lehmi, viskab sõnnikut, tõttab appi traktoristile, vahetab loomade joogivett. Ja laulab ka – viimati astus koos oma emaga üles Voore Farmi töötajate ühisel jõulupeol, aeg-ajalt laulab ta Vinni vallas tegutsevas erivajadustega inimeste keskuses Johanna.

Muusika oligi see, mis mehe kaks aastat tagasi Itaaliast Eestisse tõi. “Tulin koos sõpradega Eestisse muusikat tegema, aga ka proovima oma elu muuta,” räägib Vidali, kel oli kohe plaan, et kui leiab töökoha, jääb siia pikemalt peatuma.

Et kuskil suuremas kohas mees ametisse ei saanud, töötabki ta juba viimase aasta Voore Farmis abitöölisena. Amet talle võõras ei ole, sest midagi sarnast on ta varem teinud Itaalias, kus tema sõpradel on suured, 5000 lehmaga farmid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles