Rakvere isetegevuslased andsid võimetest aru

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suure Sotsialistliku Oktoobrirevolutsiooni 50. aastapäeva tähistamiseks korraldatava kunstilise isetegevuse festivali esimene voor on meie rajoonis põhiliselt selja taga. Viimaste hulgas andsid oma tegevusest ja võimetest aru Rakvere linna isetegevuslased.

Tore oli see, et kõik linna suured kollektiivid , nimelt koorid, tulid ülevaatusele. Kõige parem mulje jäi KIT-i meeskoorist, ehkki tenor on nõrk (see on meie kooride üldine viga). Kavas olid jõukohased laulud. Ette tuleks heita aga repertuaari staatilisust: aastaid kuuleme ühtesid ja neidsamu laule. Kuigi kuuldud kava vastab temaatiliselt festivali nõuetele, võinuks kõne all olev võimekas koorka midagi hoopis värskemat kavva võtta.

Ka kultuurimaja naiskoori “Viru” lauljaid peab kiitma. Nad on tragid, esitasid kava ilusasti – öeldi žüriis. Segakoor “Laulik” näitas end esimeste laulude ettekandmiselheast küljest. Rõõm on nentida, et kultuurimaja mõlemad koorid on noorenenud ning segakoor meeste osas tublisti kosunud (või pole mehed alati täies koosseisus väljas olnud!).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles