Euroopas levib tappev linnugripp

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopas levib nii mets- kui ka kodulindude hulgas ravimatu ja eriti ohtlike loomataudide hulka kuuluv linnugripp, mistõttu peaksid inimesed teavitama veterinaar- ja toiduametit (VTA) surnud lindudest.

Maakondade veterinaarkeskusi tuleks teavitada vähemalt viie värske veelinnukorjuse leidmisest või kui on tuvastatud ebatavaline veelindude suremine umbes saja meetri kaugusel mererannast, teatas Eesti Jahimeeste Selts enda kodulehel veterinaarametile viidates. Samuti tuleks ametit teavitada kümne või enama lähestikku asuva surnud metslinnu värskest korjusest maastikul või metsas.

Lindude gripp on väga nakkav ägedalt kulgev lindude viirushaigus. See kuulub eriti ohtlike loomataudide hulka, kuna põhjustab lindude massihaigestumist, suurt suremust ning ulatuslikku majanduskahju. Lindude gripile on vastuvõtlikud kõik kodu- ja uluklinnud. Nakkusallikaks on haiged või haiguse läbipõdenud viirusekandjad linnud. Linnud nakatuvad seedetrakti või hingamisteede kaudu. Haigust ei ole võimalik ravida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles