Haridusminister tegi visiidi probleeme täis maakonda

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaeküla kooli direktor Kersti Aasmets (paremal) tutvustas haridusminister Mailis Repsile kooli.
Vaeküla kooli direktor Kersti Aasmets (paremal) tutvustas haridusminister Mailis Repsile kooli. Foto: Marianne Loorents

​Kui haridus- ja teadusminister Mailis Reps Vaeküla kooli jõudis, oli kool juba kolinud. Nõnda, kuulsat raamatut parafraseerides võiks alustada ministri eilse maakonnavisiidi kirjeldust. Fakt, et kool ei asu Vaekülas, tekitas sedavõrd segadust, et ministri ­tempokasse päeva tekkis sisse ootamatu haak. Aga eksistentsiaalsed arutelud said peetud ja riigigümnaasiumi kavatsuste kokkulepe sõlmitud.

Mailis Reps alustas enda sõnul maakondades käimist Lääne-Virumaalt seetõttu, et siin on terve rida sõlmprobleeme, mis jooksevad omavahel kokku. Ta nimetas hariduslike erivajadustega laste koole, Lääne-Viru rakenduskõrgkooli ja Tallinna ülikooli Rakvere kolledži ühinemist, riigigümnaasiumi ning maakonna teiste koolide rolli.

“Võimalus on need lahendada Tallinnas või Tartus, kuid lihtsam on ise kohale tulla. Nii on kaasatud rohkem asjaga seotud inimesi,” ütles Reps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles