Berliinist Euroopa suurimalt toidumessilt Grüne Woche naasnud Matsimoka täheldas, et lääneeurooplased samastavad Eestit eelkõige põhjamaise loodusega. “Sellest lähtudes peaksime väärtustama näiteks rohkem põdraliha. Kui ekspordile mõelda, siis peaksime leidma rohkem Eesti loodusest pärinevaid tooteid ka liha osas,” rääkis Jan Inno Matsimokast.
Tellijale
Viiner ja käsitsi nööritud sink said Berliinis kiidusõnu
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Messilisi üllatas Inno sõnul nende Andre talu käsitööjuustu sisaldav juustuvorst, kuna tavaliselt on juustuvorstides juust pehme, mitte kõva. Samuti sai kiidusõnu nende käsitsi nööritud sink – Euroopas kipub selline variant juba kaduma. “Tegime veel tähelepaneku, et enamik Euroopa kvaliteetlihatoodete pakkujaid paneb oma suitsuvorsti naturaalsesse kesta, seasoolde. Saime kinnitust sellele, et oleme õigel teel,” märkis Inno.