Kiri: mis on volikogu ülesanne?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aeg-ajalt, eriti valimiste eel, jõuame avalikes debattides punkti, kus keegi viriseb, et linnasüda on tühi ning ka kõik kesklinna ärid kiratsevad. Kliente jagub enam-vähem piisavalt ainult spordisaalidesse ja spaasse. Oleks vaja justkui midagi ette võtta, aga päris täpselt ei tea ka, kes see imeinimene olema peaks, kes midagi teha võiks. Või saaks.

Eelmisel nädalal oli Rakvere linnavolikogu istungi päevakorras kultuuriürituste toetamine. Taotletud toetuste nimekiri koos summadega oli läbinud kultuurikomisjoni hindamise ning oleks pidanud olema justkui korras. Vähemalt kuus volikogu liiget leidsid nimekirjast punase tulena vilkumas seksuaalvähemustele suunatud filmifestivali. Huvitav muidugi, kas see ka siis oleks silma jäänud, kui see poleks nimekirjas esimene olnud.

Kirglik oli volikogu istung ning kired on jäänud üles senini. Kõige ägedamad vastased ja ka pooldajad, kes omavahel vaidlevad, on need, kes ise on kindlamast kindlamalt seksuaalenamuses ning sihtgruppi ei kuulu. Kogu vastasseis taandub sellele, kas ürituse temaatika võiks olla linnale kuidagi kahjulik või üldse sünnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles