Tapalt ärandati Audi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kolmapäeval teatati, et Tapal Jaama tänaval asuva kaupluse eest varastati sõiduauto Audi. 

Varastamise hetkel auto mootor töötas. Samal õhtul peeti sõiduk kinni Tallinnas. 

Varguse ohvriks langenud Ljubov rääkis, et jättis auto Tapal asuva Grossi poe ette lahtiste uste ja töötava mootoriga, et korraks kauplusse minna.

Politsei videolt on näha, et auto varastati kolme minutiga.

“Läksin kauplusesse 10.10 ja 10.13 autot juba ei olnud,” meenutas Ljubov.

Grossi poe turvavideolt on näha, et naise järel siseneb kauplusse noormees, kes vaatab, kuhu naine läheb, ja väljub siis poest.

Ljubov rääkis, et enam ta autot niiviisi ei jäta, et uksed on lahti ja mootor töötab. “See oli hea, et auto saadi tervena kätte,” märkis Ljubov.

Postimees kirjutas, et eile kella 17 paiku märkas politseipatrull Sauel sõiduautot Audi, millele anti peatumismärguanne. Sõidukijuht eiras märguannet, jätkas sõitu mööda Tallinna-Pärnu-Ikla maanteed ning Kanama viadukti juures peatas lõpuks auto.

Roolis olnud mees esitas patrullile auto tehnilise passi. Kui aga korrakaitsja palus juhil esitada ka isikut tõendava dokumendi, mees seda ei teinud, vajutas hoopis gaasi, sõitis paarsada meetrit edasi ning peatus uuesti.

«Sõidukist jooksis välja mees, kes põgenes metsa suunas. Täiendavate politseipatrullide abiga piirati ala sisse ja mees tabati maanteel sõiduki peale hääletamas. Tegemist on 33-aastase mehega,» kirjeldas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Olja Kivistik.

Sõidukit juhtinud mehel puudus juhtimisõigus ning lisaks temale olid autos veel kaks naist ja kaks meest. Kõik sõidukis viibijad viidi menetlustoimingute tegemiseks jaoskonda.

Tegemist oli Audiga, mis oli samal hommikul varastatud Tapa linnast. 

Lääne-Harju politseijaoskonna välijuht Pirko Pärila tuletab meelde, et sõiduk tuleb kindlasti alati lukustada. «Kuigi külmade ilmade tõttu tahab mõni juht jätta sõiduki mootori käima, peaks auto siiski alati sulgema, et vältida sõiduki ärandamist,» märkis ta.

«Hetkel on kõik sündmuse asjaolud alles välja selgitamisel. Küll on selge aga see, et juhtimisõiguseta isiku poolt auto juhtimine on raske rikkumine, millesse politsei suhtub täie tõsidusega. Ebaõiged valikud liikluses oleksid võinud kaasa tuua traagilise liiklusõnnetuse, milles oleksid võinud viga saada mitte ainult sõidukit juhtinud mees, vaid ka kaasreisijad ning teised liiklejad,» ütles Pärila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles