Ekskavaator sai kauni naisenime

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pioneeripataljoni kaitseväelased ristisid roomikekskavaatori Komatsu PC 190LC-8, mis sai endale uue nime.

„Meie referent Kristi Tooming on teinud väga tublit tööd, lähiajal aga ootab teda uus väljakutse uuel ametikohal. Pataljoni tehnikute arvates tagab väärt töömasina tubli inimese järgi ristimine sellele parema töökindluse,“ põhjendas pioneeripataljoni ülema ülesandeid täitev major Priit Heinloo.

Ta lisas, et Kristi nime masinale andmine on tunnustus talle hea koostöö eest. “Loodetavasti motiveerib masina uus nimi sõdureid tehnika eest paremini hoolitsema,“ lausus Heinloo.

Tegemist on juba teise masinaga, mis sai endale pioneeripataljoni referendi nime – mõned aastad tagasi ristiti sarnane masin Anneliks.

Kristiks ristitud Jaapani tehases toodetud 19-tonnine masin alustas tööd juba eelmisel aastal – peamiselt kasutatakse ekskavaatorit kaevikuliinide ehitamisel ning teeparandustööde tegemisel.

1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus asuvas pioneeripataljonis õpetatakse Kaitseväe sõjaaja koosseisu jaoks pioneeriallüksuseid.

Sõduritele õpetatakse miinide käsitsemist, lõhkamist ja lahingdemineerimist. Samuti õpitakse pioneeritehnika kasutamist, välikindlustamist, tõkete rajamist, puitsildade rajamist ja jooksusildade paigaldamist. Lisaks pioneerierialale antakse ajateenijatele ka jalaväelase baasettevalmistus ning harjutatakse koostöö tegemist teiste relvaliikidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles