Homoaktivismi karuteene

Anti Poolamets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ANTI POOLAMETS.
ANTI POOLAMETS. Foto: Erakogu

See, kuidas seksuaalvähemuste filmifestivali rahastamine Rakvere volikogus avastati, paneb mõtlema sealsele otsustamisviisile. Kuulda oli “heast tavast”, mis ei luba komisjonide ettepanekuid kahtluse alla seada. Kui üks saadik ei oleks kultuuriürituste rahastamise kavale tähelepanu juhtinud, oleks Rakvere volikogu eneselegi üllatusena muutunud homoaktivismi hääletoruks.

Arvata võib, et korraldajad pidasid toetussummast mitu korda väärtuslikumaks Rakvere linna logo toetajate nimekirjas, sest kui avalik võim on selle groteski heaks kiitnud, on provokatsioon täiuslik.  Kui otsida festivali korraldajate eesmärke, siis üks peamine siht ongi avalikkuse provotseerimine, mida kinnitas ka festivali eestvedaja Keio Soomelt Virumaa Teatajas.

LGBTQ+ filmifestival on korraldajate sõnul piisavalt välisrahastatud, see aga on tuntud muster, kuidas välisfondid ja MTÜ-d Eesti ühiskonda lõhestavad ning provotseerivad, siin võõraid ja kahjulikke ideid läbi pressides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles