Hannibali rahvas leidis Rakvere all otsa

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultusfilmis “Viimne reliikvia” 
on Peeter Jakobi kehastatud 
Ivo Schenkenbergi kujutatud ilmselt märksa negatiivsema tegelasena, kui ta tegelikult oli.
Kultusfilmis “Viimne reliikvia” on Peeter Jakobi kehastatud Ivo Schenkenbergi kujutatud ilmselt märksa negatiivsema tegelasena, kui ta tegelikult oli. Foto: Rahvusarhiivi filmiarhiiv

Tänases loos ei tule juttu Kartaago väejuhist Hannibalist ega Puškini vaarisast ja omaaegsest Tallinna ülemkomandandist Ibrahim Hannibalist, vaid Eestimaa Hannibalist Ivo Schenkenbergist ja tema sõjasalgast, keda omal ajal Hannibali rahvaks kutsuti.

Ivo Schenkenberg on erinevalt mitmest teisest “Viimse reliikvia” kaudu kõigile tuntuks saanud tegelasest ajalooline kuju ja ilmselt polnud ta sugugi nii halb ja paheline, nagu Bornhöhe ja filmimehed teda paista lasknud on.

Ajalooraamatutest leiame ulja Ivo Schenkenbergi seiklemas 1577. aastal Tallinnas, mil ta oli 400-mehelise talupoegade ratsasalga eesotsas all-linna venelaste rünnakute eest kaitsmas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles