Aasta pärast bussiga tasuta sõita veel ei saa

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusliit lubas tasuta ühistransporti järgmisel aastal. Nüüd on selgunud, et aasta alguses tuleb bussipileti eest kindlasti maksta.
Valitsusliit lubas tasuta ühistransporti järgmisel aastal. Nüüd on selgunud, et aasta alguses tuleb bussipileti eest kindlasti maksta. Foto: Marianne Loorents

​Valitsuse lubatud tasuta bussisõit maakonnaliinidel järgmise aasta alguses siiski teoks ei saa.

“Tänasel päeval sõlmivad maakonna bussiliinide ­lepinguid maavalitsused, mis kaovad ära 1. jaanuarist 2018,” ütles majandusminister Kadri Simson ERR-i raadiouudistele. Ministri sõnul võib olla kindel, et oma ameti kaotavad maavanemad ei ole tasuta ühistranspordi ettevalmistamisel kõige innukamad.

“Nii et 1. jaanuarist tasuta ühistransport ei käivitu,” tunnistas Simson. Seni on tegelenud maakondlike transpordiküsimustega maavalitsused ja nende kadumisel võtavad selle ülesanded üle maakondlikud ühistranspordikeskused. Viieteistkümnest maakonnast on need praegu olemas neljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles