Lahemaal mälestatakse matkaga Soome vabatahtlikke

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Eströmi matk.
Eelmise aasta Eströmi matk. Foto: MTÜ Estlander

Laupäeval toimub Lahemaal kolme marsruudiga (30 km, 17 km ja 8,5 km) avalik tasuta rahvamatk “Ekströmi marss 2017”, millele on registreerunud 1640 inimest üle Eesti ja naabermaadestki. Matka algus on kell 9 Kolga mõisa juures ja lõpp sealsamas.

“Tegemist on kodanikualgatuse korras teostatava ja kolmandat korda toimuva rahvatervise üritusega, millega tähistame Tartu rahu aastapäeva ning mälestame vabadussõjas Lahemaal võidelnud Soome vabatahtlike rügemendi võitlejaid, kelle ülemaks oli kahe liigi Vabadusristiga pärjatud kolonel Martin Ekström,” rääkis marsi peakorraldaja Erki Vaikre.

Enda valitud marsruudil ja tempos läbitav matkatee kulgeb Lahemaa kaunis looduses. Radade ääres on lõkke- ja puhkekohad, pakutakse tasuta suppi ja teed, vaadata saab FrontLine'i lahingunäidendit “Mõisa vallutamine”. Lisaks on matkajatele tasuta avatud tutvumiseks Kolga muuseum ja Raudsilla ugri-kompleks. Suupoolist ja Ekströmi marsi eripruulikalja saab osta Kolga mõisas tegutseva restorani KOLCK marsikohvikust. Parima kostüümi (vabadussõjaaegne riietus) kandjat ja selfie-võistluse võitjat ootavad väärt auhinnad.

Videot marsist näeb SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles