Hälis imedemaal

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hälis Rünk.
Hälis Rünk. Foto: Marianne Loorents

Poplauljana lava vallutamine oli Michael Jacksoni andunud fänni, ingli tätoveeringuga Hälis Rünki suurim soov. Läks teisiti: sügisest hakkab ta oma häält koolitama maailmameistriklassis – kuninglikus muusikaakadeemias.

Palmse mõisa saalis lauldakse kauni häälega “Ave Mariat”. Nii võimsalt, et lühter õige tasa kiigub. Varjundeid rõhutavad klaveri sametised toonid, kui võimsa hääle omanik, nukulikult kaunis Rakvere neiu Hälis Rünk (22)laulab. Vaid häält lahti. Tema keha ei liigu tolligi, korraks tõstab ta käe, et anda sellega iseendale hoogu. Küll tahaks küsida, kuidas ta seda teeb. Tss, sunnin end ootama. Kuulama.

“Vaata, et üle ei tõmba,” hoiatab Georg Otsa kooli õpilast klaverisaatja Anne Otto. Läbi on lauldud mõned kohad õhtuse soolokontserdi repertuaarist. Hälisil on olnud kontserte, kus ta on kohale läinud justkui vana hea “süldimees” ning arvutist tulevate taustade saatel laulnud. Täna paneb helisev hääl pühendunud abilise proovis õhkama – nõnda ilus on see meistri kõrvale. “Shahh,” hingab Hälis diafragmat kasutades järsult välja. Ta on valmis, kuid aega veel on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles