Lääne-Virumaa noortekogu pälvis parima osaluskogu tiitli

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta osaluskogu 2016 võitja Lääne-Virumaa noortekogu. Tunnustuse andsid üle haridus- ja teadusminister Mailis Reps, asekantsler Madis Lepajõe ning noorteosakonna juhataja Reelika Ojakivi
Aasta osaluskogu 2016 võitja Lääne-Virumaa noortekogu. Tunnustuse andsid üle haridus- ja teadusminister Mailis Reps, asekantsler Madis Lepajõe ning noorteosakonna juhataja Reelika Ojakivi Foto: Eesti Noorsootöö Keskus

Noortevaldkonna tunnustussündmust korraldavad Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Eesti Noorsootöö Keskusega (ENTK). Viimase direktori Edgar Schlümmeri sõnul esindab Lääne-Virumaa noortekogu väga tugevalt neid põhimõtteid ja väärtusi, milleks osaluskogud on loodud.

"Lääne-Virumaa noortekogu edendab aktiivselt maakonna noorte elu. Nad on kaasatud ja osalevad aktiivselt erinevates maakondlikes komisjonides, teevad koostööd paljude maakondlike noorteühendustega ning korraldavad mitmeid sündmusi,” ütles Schlümmer. “Noortekogu tegevus on silmapaistev terves maakonnas ja sellest on kujunenud omamoodi demokraatia kool."

Lääne-Virumaa Noortekogu on tegutsenud juba 10 aastat ja korraldab näiteks traditsioonilist üritust aastakonverentsi näol, Eesti Noorteühenduste Liidu osaluskohvikuid jpt sündmusi. Noortekogu noored löövad lisaks otsuste mõjutamisele kaasa ka igapäevases kogukonna töös.

Mullu suvel korraldati projekt “Koos saame hakkama”, kus kümmekond noort aitasid vanureid erinevates töödes, millega nad ise enam hakkama ei saa. Suve jooksul käidi korduvalt abis vähemalt 7 kodus, kus aidati erinevates töödes ning antud ettevõtmine sai ka meedias üsna suurt ja positiivset kajastust.

Riiklik noorsootöötajate tunnustamine sai alguse 2006. aastal ja on kujunenud pikema tunnustusprotsessi lõppsündmuseks. Riiklikule tunnustamisele eelnevad sageli kohalikud või maakondlikud konkursid ning tunnustamissündmused. Tänavu esitati kokku 183 kandidaati 11 kategoorias.

Tunnuskonkurss ja tunnustusauhindade pidulik üleandmine kannab eesmärki esile tõsta noorsootöösse panustanud ning valdkonda edendanud inimesi ja organisatsioone ning silmapaistvamaid ja olulisemaid algatusi, millel on oluline mõju kohalikul, maakondlikul või üleriigilisel tasandil. Lisaks on sündmus mitteformaalsemaks aastakokkuvõtete tegemise kohaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles