Maakonnas toetab naisi kaks tugikeskust

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Keerub naiste tugikeskuse telefonidel 5684 6601 ja 5615 5924 vastavad Ivika Abner (keskel) ja Laura Kiur (paremal). Fotol on nad Rakveres Tsentrumi kaubanduskeskuses asuvas nõustamiskabinetis koos ohvriabitöötaja Monika Martiniga.
OÜ Keerub naiste tugikeskuse telefonidel 5684 6601 ja 5615 5924 vastavad Ivika Abner (keskel) ja Laura Kiur (paremal). Fotol on nad Rakveres Tsentrumi kaubanduskeskuses asuvas nõustamiskabinetis koos ohvriabitöötaja Monika Martiniga. Foto: Marianne Loorents

Riigi rahastatavat naiste varjupaika on uuest aastast alates pidanud OÜ Keerub. Virumaa Naiste Tugikeskus, kes tegi seda varem, on alles jätnud vaid kontori ning tegutseb vabatahtlikkuse alusel.

Eelmise aastaga lõppes Virumaa Naiste Tugikeskuse riiklik rahastus. Pooleli oli viie naise esindamine kohtus ja majutusel üks naine, kes jaanuaris oli nädala uues varjupaigas ning praeguseks on sealt lahkunud.

Merle Albrant Virumaa Naiste Tugikeskusest võttis ühendust riigihanke võitnud Keerubiga, et juhtumid üle anda, kuid nii Keerub kui ka sotsiaalkindlustusamet (SKA) olid seisukohal, et varjupaigal ei ole ülesannet naise kohtus esindamist korraldada. “Lisaks ei ole naiste suhtes otstarbekas ega eetiline pooleli kohtuasju üle anda,” märkis Keerubi teenusejuht Ivika Abner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles