Väikelinnast maailma

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marin (esiplaanil) Jordaanias Petras kursusekaaslastega matkamas.
Marin (esiplaanil) Jordaanias Petras kursusekaaslastega matkamas. Foto: Erakogu

Kord oli ühes väikelinna koolis üks klass. Lõbusaid ja tarku lapsi täis. Aga ega neis olnud vist ka midagi väga erilist: lihtsad toredad lapsed. Nüüdseks on nad täiskasvanud ja hämmastavalt suur hulk neid ühe klassi noori on läinud ilma peale laiali. Kolm neist räägivad nüüd oma senisest teest. Nad on otsinud, kahelnud, komistanud ja jälle kangekaelselt edasi rühkinud. Nad on tohutult töökad ja visad. Nende teekond on pooleli ning hulk suuri asju on päris kindlasti alles tegemata. Olge lahked, siin nad on: Kunda koolist võrsunud Marin Turm (29), Tarvi Randver (29) ja Liina Kupper (30).

Elu Lähis-Idaga südames

Vahel võib maailma avastama viia ka armastus. Näiteks armastus keelte vastu. Marin töötab küll kodumaa pinnal, ent alati pole see nii olnud. Kui ta põhikooli järel Rakvere reaalgümnaasiumi suundus, ei olnud tal sugugi selge, mida õppida tahab. Majandusklass näis talle sobivaim. “Reaalaineis ei tundnud ma end kindlalt, teatriklassi tarvis pidasin end ebaloominguliseks,” ütleb ta. Tallinna ülikoolis asus ta õppima hoopis Lähis-Ida ja Aasia kultuurilugu. Ja see, kinnitab ta, on ääretult huvitav eriala. Marin omandas kõrgel tasemel türgi ja araabia, keskmisel tasemel prantsuse ja itaalia keele. “Nalja pärast õppisin pisut ka ladina ja osmani keelt,” lisab ta. Aastal 2008 lõi elu ukse esimest korda maailmale valla: Marin sai Erasmuse programmiga kaheks kuuks Türki keelekursustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles