Virumaa Teataja keeletoimetaja laul jõudis mainekasse finaali

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lina
Marju Lina Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tallinna Kaubamaja ja huvikool Meero Muusik korraldavad lastelauluvõistlust ja kutsusid enne jõule kõiki laululoojaid saatma oma laule võistlema. Tingimusi oli mitu, üks näiteks see, et laul peab olema sobilik esitamiseks 5–10-aastasele lapsele. Saadetud lugude seast valib žürii 15, mis pääsevad 25. märtsil aset leidvale finaalkontserdile “Lastelaul 2017”.

Sel nädalal selgus, et žürii, kuhu kuulusid näiteks Stig Rästa ja Mirjam Dede, valis 22 laulu seast lõppvõistlusele ka Virumaa Teataja keeletoimetaja Marju Lina ja Moonaküla muusikaakadeemia eestvedaja Peep Pihlaku loodud laulu “Vanaemale”.

“Laul elas mu peas oma elu juba palju aastaid,” ütles Marju. “Kui mu tütar veel väike oli, mõtlesin, et ehk laulab ta seda kunagi oma vanaemale. Ei oska öelda, miks toona nii ei läinud. Nüüd on tütar suur ja vanaema pole enam. Aga ju see laul pidi välja pääsema,” mõtiskles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles