Traagiline põleng nõudis kaks inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui kaks korda õnnestus Ubjas elanud Aleksanderil ja Arvil põlengust eluga pääseda, siis kolmandal korral tuli ei halastanud.

Laupäeva hommikul kell 8.10 teatati tulekahjust Ubjas Silmu teel asuvas kahekorruselises elumajas.

Tulekahju oli puhkenud esimese korruse korteris, sellest teatas möödasõitja, kes nägi aknast immitsevat suitsu.

Kustutustööde käigus välja toodud 50-aastast Arvit ja 68-aastast Aleksanderit meedikutel päästa ei õnnestunud. Kustutustööd lõpetati  kella  09.46ks

Üks naaber rääkis, et Arvit üritati korduvalt elustada, kuid see ei õnnestunud. "Pulss olevat tal löönud, aga tohtrid proovisid küll elektrišokki ja kõike, aga ei miskit," rehmas mees käega.

Pensionär Aleksander ja tema metsas töötanud kasupoeg Arvi olid kõvad napsimehed, Sõmeru vallavanema Peep Vassiljevi sõnul oli Arvil ka päris pikk karistusregister.

Korter, kus mehed elasid, põles juba kolmandat korda. Peep Vassiljev meenutas, et esimene põleng oli umbes kolm aastat, eelmine aga täpselt kaks nädalat tagasi.

Elekter oli suurte võlgade tõttu korterist juba ammu välja lülitatud, kuid mehed tarbisid seda omavoliliselt elamise soojendamiseks.

"Pärast eelmist põlengut tellisin valla kulul korstnapühkija, aga selgus, et korstent ei ole väga ammu kasutatud, hakid on sinna igasugust sodi tassinud ning lisaks oli see veel jääs," rääkis vallavanem.

Mehed olid korteri ka igasugust sodi täis tassinud, nii et pärast kahe nädala tagust põlengut tellis vallavalitsus suure prügikonteineri. "Käskisin neil kogu sodi välja visata," lausus Vassiljev.

Naabrimees kinnitas, et mehed olidki korteri tühjaks tassinud ning vedanud sinna ühe vana kušeti.

Lisaks laskis vald panna eelmises põlengus kahjustada saanud kahele aknale uued klaasid.

"Aga mis sellest nüüd enam," ohkas Peep Vassiljev. Nüüd on klaasideta kõik korteri aknad.

Kuigi trepikojas, kus traagiline põleng aset leidis, on neli korterit, on ülejäänud praegu õnneks tühjad. "Keegi ei julgenud seal midagi teha või investeerida," lausus vallavanem.

Tegelikult oleks pidanud ööl vastu laupäeva olema tühi ka korter, kus elasid Aleksander ja Arvi - pärast eelmist põlengut leppis vallavalitsuse rahvas meestega kokku, et Arvi ööbib Rakvere varjupaigas, Aleksander aga Ubjas sõbra juures.

"Ju oli kihk alkoholi järele nii suur, et otsustati koos viina võtma hakata," nentis Peep Vassiljev. Reedel oli Aleksandril pensionipäev ning mehed olid kohe kauplusest alkoholi ostnud.

Vallavanem lausus, et ta pole küll ekspert, kuid suure tõenäosusega võis tulekahju alguse saada omavalmistatud kütteseadmest. "Või siis sigaretist - Aleksandril oli kogu aeg suits ees," lisas ta.

Naabrimees aga teadis rääkida, et metsamees Arvil oli komme täis peaga oma mootorsaag tööle tõmmata ning eelmine põleng olevat just sellest alguse saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles