Toomas Vareku pikk poliitikukarjäär lõpeb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi ridades Ida-Virumaal kandideerinud Robert Antropov lubab hakata juba nüüd valmistuma järgmisteks valimisteks.
IRLi ridades Ida-Virumaal kandideerinud Robert Antropov lubab hakata juba nüüd valmistuma järgmisteks valimisteks. Foto: Arvet Mägi

Nelja aasta eest Lääne-Virumaalt parlamenti valitud riigikogu liikmetest ei saanud seekord rahva mandaati enam Toomas Varek ja Robert Antropov.

Riigikogu seekordsetel valimistel Lääne-Virumaal keskerakonna nimekirjas paremuselt kolmandana vaid 679 häält kogunud Toomas Varek jäi riigikogu eelmistel valimistel saadud tulemusest (2890 häält) samuti kaugele, kuid mees ei pea end kaotajaks.

“Otsus poliitikast lahkuda oli juba varem tehtud ja mingil juhul ei ole ma kibestunud,” ütles Varek.

Aitab küll

Toomas Varek on olnud ametis nii ministri kui spiikrina, samuti on ta pidanud Rakvere linnapea ametit. Virulaste mällu on jäänud ka Viru kolhoosi esimehena.

Mees, kes poliitikas kaasa löönud üle 30 aasta, on enda sõnul kibestunud keskerakonna tulemuse pärast viimatistel valimistel. “Erakonna kehv valimistulemus on tingitud juhtimisvigadest ja nagu viimastel päevadel päris palju on räägitud, on vaja muutusi,” sõnas Toomas Varek.

Alates juunist jääb Toomas Varek pensionipõlve pidama. “Aitab küll, pühendun rohkem perele, lastele ja lastelastele ning tervisele ja spordile,” teatas ta.

Oma meditsiinitehnika firma Wimberg asjadega lubas Varek ka pensionipõlves edasi tegelda, ehkki majanduslanguse tõttu minevat ka Wimbergil suhteliselt kehvasti.

Eelmisel korral Lääne-Virumaal reformierakonna ridades kandideerinud Robert Antropov pääses riigikogusse Euroopa Parlamenti valitud Kristiina Ojulandi asendusliikmena.

Alustab uut kampaaniat

Kuna Antropov asetati nüüdsete valimiste eel erakonna sisehääletamise tulemusena nimekirjas väga taha, astus mees oravaparteist välja ning kandideeris IRLi nimekirjas hoopis Ida-Virumaal, kus ta kogus kõigest 165 häält. IRLi ridades Ida-Virumaalt saadud 1399 häälega säilitas riigikogukoha olümpiavõitja Erki Nool. Nelja aasta eest kogus Antropov Lääne-Virumaal 2085 häält.

Robert Antropov ütles, et IRLil läksid valimised hästi, sest parlamendikohti tuli kokkuvõttes juurde, ka Ida-Virumaal oli neil üle tuhande hääle rohkem. “See näitab, et nimekiri oli tugev,” sõnas Antropov, keda hämmastas siiski väga madal valimisaktiivsus, mis näitab, et Ida-Virumaa elanikud on poliitikas pettunud.

“Kuigi ma parlamenti ei pääsenud, on mul väga tugev motivatsioon, leidsin väga palju uusi kontakte,” rääkis Antropov, kes kavatseb edaspidi tegelda Ida-Virumaa ettevõtjate abistamisega. “Seal valitseb äris sarnane olukord, nagu oli 1990ndate alguses – võta ja tee,” märkis ta.

Ka plaanib ta edasi tegutseda energeetika suunal ning pühenduda vahepeal soikunud biokütuse tehase rajamisele.

“Vaba mehena on hea asju ajada, aga eks ma vaatan ka, kes milliseid pakkumisi teeb,” lausus Robert Antro­pov, kes enne parlamenti minekut juhtis Paldiski sadamat.

Samas kinnitas ta, et hakkab kohe valmistuma järgmisteks valimisteks: “Ida-Virumaal mütsiga ei löö, tuleb sihikindlalt töötada ja olla kogu aeg pildil, seekord jäi selleks aega väheks.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles